Ma Jusztin napja van. Holnap Laura, Alida napja lesz.
Iskolánkról > Rendezvényeink

Rendezvényeink

Ünnepségek és jeles napok a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában

Intézményünkben ünnepélyes keretek között emlékezünk meg ünnepeinkről, jeles napjainkról a 2013-2014-es tanévben is.

A boldog vakáció napjaitól szeptember 1-jén, vasárnap vettünk búcsút vidám, bizakodással- és várakozással teli tanévnyitó ünnepségünkkel. Erre a műsorra a leendő elsősök és a leendő ötödikesek mindig együtt készülnek.

Október 6-án a 6. a osztályosok színvonalas műsora elevenítette fel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit, a hazáért életüket áldozó hősök emlékét, s az aradi tizenhárom küzdelmes, hősies életét és kitartását. Tanulóink az ünnephez méltó komolysággal és figyelemmel hallgatták, nézték társaik sok munkával készült műsorát.

Ez a hónap még egy ünnepet tartogatott számunkra: október 23-án az 1956-os eseményekre emlékeztünk. A 8. c osztályosok lázas izgalommal próbáltak, csiszolgatták vers- és prózamondásukat, hogy a lehető legszínvonalasabb műsorral ajándékozhassák meg diáktársaikat. A felcsendülő himnusz hangjaira elcsendesedtek az ünneplőbe öltözött tanulók, s feszült figyelemmel kísérték végig a nyolcadikosok megemlékezését, melyben a külföldi híres költők ’56-os hősökről írt nagyszerű méltatásai is elhangzottak.

Január 22-én, a magyar kultúra napján gyűltünk ismét össze egy kis ünneplésre. A 6. b osztályosok műsora átfogó képet adott a magyar kultúra értékeiről, amely kiérdemelte a diáktársak érdeklődését, figyelmét.

A tanév következő megemlékezésére március 14-én kerül majd sor, amikor az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc történéseit dolgozzák fel, a harcok hőseire emlékeznek a 7. osztályos tanulók.

Április 11-én iskolarádión keresztül emlékezünk meg a költészet napjáról az 5. osztályosok közreműködésével.

A tanév utolsó előtti ünnepsége a ballagó nyolcadikosokról szól. Idén június 13-án kerül majd sor végzőseink ballagására, s ballagási ünnepségünkre. Igazgatónőnk - egy kedves hagyomány szerint - ezen az ünnepségen adja át a nyolc tanéven keresztül kitűnő tanulmányi eredményt elérő kiválóságainknak járó díszoklevelet és jutalomkönyvet.

Az intézményünk munkáját önzetlenül segítő, lelkes szülőkről sem feledkezünk meg. Igazgatónőnk baráti kézfogással és jutalomkönyvvel köszöni meg nélkülözhetetlen munkájukat.

A tanév legutolsó, s talán legboldogabb eseménye a tanévzáró ünnepség, amelyre a mindenkori 4. osztályosok készülnek színes, vidám műsorral.


 

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink