Ma Antal, Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Iskolánkról
Oktatás és nevelés
DÖK
Hírek
Dokumentumok
Pályázatok
Galéria
Könyvtár

Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola
Gyöngyös, Martinovics Ignác utca 2.
Tel: (37)311-062
        (37)504-109
Fax: (37)311-062Intézményvezető: Horváth Zoltánné
Tanulói létszám: 462 fő


Könyvtár > Könyvajánló

Könyvajánló


 

Ann Brashares: Négyen egy gatyában

- Oroszi Gréta (6. a) ajánlása –

A könyvből filmet is készítettek. Négy kamasz lányról szól, akik közösen kaptak egy nadrágot. Később nagyon jó barátnők lettek. Aki felvette a nadrágot, szerencsés lett, de így is sok bonyodalom akadt a lányok számára.

Azoknak ajánlom, akiknek van egy kis idejük olvasni, mert ha ezt a könyvet elkezded, nem lehet abbahagyni. Magával ragad a történet. Ha szereted a vicces könyveket, akkor ezt imádni fogod!

Erich Kästner: A két Lotti (Megtalálható az iskolai könyvtárban.)

 

- Tiszóczki Réka (6. a) ajánlása –

A könyv két lányról, Luise-ról és Lotte-ról szól, aki egy gyermeküdülőben találkoznak egymással. Ők ketten úgy hasonlítanak egymásra, mintha tükörképek lennének. Kiderül, hogy a lányok ikrek, és azért nem ismerik egymást, mert az egyiket az apa, a másikat pedig az anya neveli. A lányok szerepet cserélnek: Lotte utazik Luiseként apjukhoz Bécsbe, Luise pedig Lotteként az anyjukhoz Münchenbe. Végül a szülők rájönnek a cserére Vajon sikerül-e kibékíteni a szülőket? Megtudhatod a könyvből.

Ezt a könyvet 10 év körüli lányoknak ajánlom, mert a lányok közül sokan álmodoznak arról, hogy egyszer lesz egy ikertestvérük, aki ugyanolyan, mint ők.

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány

- Ambrus Alexandra (6. a) ajánlása –

A könyv három jó barátról szól: Lengyel Dóriról és Sáriról meg Jóhegyi Laciról. Laci olvasott abban az iskolában a legtöbbet. Egyszer az iskolai könyvtáros pakolgatás közben észrevette, hogy az egyik könyvben más a történet. Nagyszünetben behívatta Lacit a könyvtárba, kiderült, hogy a nyomtatás feltalálója, Gutenberg volt a rokona. Mivel csak Laci volt az, aki könyvet kölcsönzött a könyvtárból, ezért kitaláltak egy tervet. Laci minden könyvet kiolvas, és akkor mindegyikben más lesz a történet. Ez kitudódott és egyre többen kezdtek olvasni.

Azt vették észre, hogy az öreg könyvtáros néni már nem annyira ráncos, egyre fiatalabb lett. Rájöttek, attól, hogy egyre többen iratkoznak be a könyvtárba, és sokan kölcsönöznek könyvet. Először boszorkánynak, most pedig tündérnek néz ki.

Igazuk volt: az a feladata, hogy egyre többen olvassanak.

Ajánlom fiúknak és lányoknak egyaránt.

Bosnyák Viktória: Elképesztő

- Ambrus Alexandra (6. a) ajánlása –

Jóhegyi Laci, Lengyel Dóri és Sári meghívót kap egy ismeretlen táborba. Elmennek, majd kiderül, hogy nem lehet használni az internetet. Nem tudják, maradjanak-e vagy sem. Végül maradnak, és megpróbálják megszokni ezt a különleges tábort. Hat fős csoportokba osztották be őket, összebarátkoztak.

A tábor végén megtudták, hogy ez egy gimi gólyatábora volt. Felvették őket az Apolló Akadémiára. Már csak rajtuk áll, oda mennek tanulni vagy sem.

Ajánlom:

· lányoknak, mert érzelmes,

· fiúknak is, mert rejtélyes.

Finy Petra: Úszósuli

- Magda Boldizsár (6. a) ajánlása –

A könyv egy gimnazista lányról szól, aki teljes erőbedobással dolgozik egész évben, hogy megnyerjen egy versenyszámot az Országos Bajnokságon.

Elmennek egy hétre Orosházára edzőtáborba. Edzenek, de közben a lány az álom fiújáról álmodozik, aki ott edz mellette.

Egyik nap valami fura hang hallatszik az aknából. Este a gyerekek elhatározzák, hogy bezárják az edzőket a szobába, és lemennek az uszodatérbe. Másnap az egyik gyerek kitalál valami betegséget, de az edző nem ad neki pihenőt, mert tudja, nem mond igazat.

Remélem, sok izgalmas dologgal fogsz találkozni, mint amikor Laca és Patak összejönnek.

Ezt a könyvet bárkinek ajánlom, mert mindenki számára fontos, hogy megtanuljon kitartani és áldozatot hozni.


Fekete István: Vuk
(Megtalálható az iskolai könyvtárban.)

 

- Bocsi Levente (6. c) ajánlása –

A könyv témája: Vuk, egy kis rókáról szól, akinek megölik a szüleit, testvéreit. Ebben a regényben a kisróka felnövését követhetjük. Vukot nagybátyja, Karak neveli föl. Megtanítja vadászni és felkészíti az életre. Vuk egy vadászat közben rátalál testvérére, és Karak segítségével kiszabadítja. Hárman élnek együtt, de egy nap Karak a vadász áldozata lesz. A végén Vuknak kisrókái lesznek és boldog családban él.

A regényt olyan gyerekeknek és felnőtteknek ajánlom, aki szeretik az állatokat. Ezen kívül még a könyv tele van izgalmas eseményekkel.

 

 

Kőrösi Mónika: A kis hercegnő

- Kaló Boglárka (2. b) ajánlása –

Ez a könyv egy kislányról szól, aki hercegnőnek képzeli magát. Buborékjában utazva sok érdekes helyre eljut. Különböző emberekkel beszélgetve sokat megtud az emberi kapcsolatokról és a szeretetről. Erről szól a kis hercegnő története.

Rachel Renée Russell: Egy zizi naplója

- Pántya Nóra (2. b) ajánlása –

Nikki Maxwel új iskolát kezd, ahol célja a CMN (Cuki, Menő, Népszerű) csajok közé tartozni. Csakhogy a CMN csajok között nagy ellenség leselkedik rá. Aki nemcsak gonosz, hanem nagyképű is. Viszont talál magának két nagyon jó barátot, akik mindig kitartanak mellette. Ráadásul van egy kishúga, Brianna, aki folyton folyvást idegesíti. Nikki életében nincsenek unalmas pillanatok.

Mindenkinek ajánlom, aki fel akarja vidítani a napját!

Linda Chapman és Michelle Misra: Hello Kitty és barátai

Az osztálykirándulás

- Ujvári Adél Léna (2. b) ajánlása -

Ez a könyv Hello Kittyről és barátairól szól, akik az előző kötetben megalapították a barátság klubot. A barátok éppen a koripályán voltak. Hello Kitty meglátott egy felhívást a Bogárfabrika versenyre, ahol a fődíj négy belépő a vidámparkba. Hazaértek a koripályáról, ekkor újságolta Mimi (Hello Kitty ikertestvére), hogy a Kerge Majom Kalandparkba mennek majd az osztálytársaival. Fifi (Hello Kitty barátnője) ettől a hírtől megrezzent.

Hogy miért ijedt meg Fifi, milyen lett az osztálykirándulás, s ki nyerte meg a Bogárfabrika versenyt, a választ a könyvben találhatjátok meg.

Daisy Meadows: Varázslatos állatbirodalom

- Vaka Csenge (2. b) ajánlása –

Ajánlom a Varázslatos állatbirodalom című könyvet azoknak, akik szeretik az állatokat. Lili és Luca ellátogatnak a Barátság-erdőbe a Virágzás ünnepére, de a gonosz varázsló mindent megtesz, hogy megakadályozza ezt. Vajon a beszélő állatbarátaik segítségével sikerül legyőzni az akadályokat?

Bálint Ágnes: Frakk a macskák réme

- Simon Péter (2. b) ajánlása –

A könyv főhőse Frakk a vizsla és persze a két macska: Lukrécia és Szerénke. Biztos azért lett a kedvencem, mert nagyon jópofa és sok vicces rész van benne, amiken sokat nevetünk. Anya sokszor mesélte kiskoromban, és a kocsiban is sokszor hallgatjuk, ha utazunk valahová. És persze azért is, mert mi is vizslások vagyunk. Amikor megszülettem, két vizsla is vigyázott rám. Frakk is vigyáz Károly bácsira és Irma nénire. Ti is olvassátok el!

 

Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink