Ma Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
Hírek > Aktuális > Diáknap a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában

Diáknap a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában

Hírcsoport: Aktuális   Közzétéve: 2015. 05. 07., 10:56

 

DIÁKnap a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában

Lassan 15 éve már, hogy iskolánkban ezt a rendezvényt a mindenkori 8. osztályosok szervezik az év vége közeledtével. Idén a tavaszi szünet előtt, április 1-jén került erre sor. Ilyenkor a 8. osztályosoké az egész iskola és cserébe ők szórakoztatják a többieket. Persze komoly tanári háttér munkával!

Reggel 8 órakor már izgatottan gyülekeztek a diákok a saját termükben, ahol az osztályfőnökök vezetésével átbeszélték a nap programjait és a helyes, kulturált viselkedés szabályait.

9 órakor iskolánk Igazgatónője ünnepélyesen megnyitotta a Diáknapot az aulában, majd a DÖK vezető ismertette a részletes programokat és helyszíneket.

Ezek után indult a kulturális bemutató iskolánk aktív, lelkes tanulóinak részvételével. Ezen a programon szeretnénk tered adni azoknak a diákjainknak, akik valamilyen kulturális területen tehetségesek és szabadidejükben táncolnak, zenélnek vagy sportolnak valahol. Ilyenkor meghívjuk csoportjaikat, hogy egy-egy produkcióval mutatkozzanak be nálunk, hátha kedvet kapnak a többiek is a szabadidő ilyesfajta helyes eltöltéséhez. Volt már nálunk néptánc csoport, hipp-hopp, balett és rocky csapat, de még mazsorett sőt kung fu bemutató is.

Idén nagy sikert aratott a Fortuna TSE akrobatikus rock and roll tánccsoport előadása.

A kulturális bemutató után a 8. osztályosok „átvették az irányítást” és megkezdődtek a programok.

A tornateremben beindult a Zumba-őrület, amelyet különösen az alsó tagozatosok gyerekek nagyon élveztek és teljes létszámmal részt is vettek.

Volt kapuralövő és kosárradobó verseny, sorverseny, tanár-diák röplabda meccs, trambulin, ping-pong, csocsó, koktél bár, büfé, hennafestés, szépségszalon, zenecsárda, vetélkedő, kézműves foglalkozás és a borzongást kedvelőknek Horror szoba.

Ahhoz, hogy ne legyen sok szaladgáló, unatkozó gyerek, nekünk, pedagógusoknak is kell sok ötlet és tevékenység ezen a napon. Nálunk a kézműveskedés vált be jó megoldásnak, pláne úgy, hogy a nap végén jár érte meglepetés. A sok ügyes kezű alsós kolléga idén a húsvét jegyében barkácsolt a gyerekekkel (húsvéti kirakót, harmonika bárányt, térbeli papírtojást, tojástartó kosárkát, repülő nyulat és csibe bábot.)

A kicsik legalább 6 helyszínre (terembe) tudtak bemenni alkotni, ahol egy teljesítmény lap lepecsételésével ill. aláírásával igazolták, hogy teljesítették azt a foglalkozást. Megadott időre teljesíteniük kellett legalább 3 helyszínen, hogy az aulában a megjelölt helyen bedobható lehessen a névvel ellátott lapocskájuk. Természetesen az elkészült alkotások a sajátjuk lett és hazavihették.

Idei újításunk, hogy a felsősöknek is kellett teljesíteni ilyen feladatokat és meglepő módon nagyon sokan ültek le és barkácsoltak. Az iskolagyűlésen pedig kihúztuk a boldog nyertesek nevét a dobozokból: 5 alsós és 5 felsős vihetett haza extra meglepetés ajándékokat.(zsákba-nyúl)

Mindeközben az aulában egész nap dübörgött a Wee.

A programok végeztével ünnepélyes iskolagyűlést tartottunk az aulában, ahol sor került a versenyeredmények kihirdetésére, a díjak és a meglepetés húsvéti csomagok átadására.

A nap végén nem maradhatott el a tavaszi nagytakarítás sem. Minden osztály a számára kijelölt területet tette rendbe és élményekkel telve kezdhette meg a várva-várt tavaszi szünetet.

Köszönet a 8. osztályosoknak, szülőknek és pedagógusoknak a Diáknap megszervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségéért.

1% - NégyeS-O-S Közhasznú AlapítványHatártalanul!
Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával
Hasznos linkek
 
Galéria


További képek..

Partnereink